Ernst Veen >

Ernst Veen / Meedenker in culturele projecten en XPEX zijn per 2012 een samenwerkingsverband aangegaan. Ernst Veen was oprichter, initiatiefnemer en directeur van zowel Stichting De Nieuwe Kerk als de Hermitage Amsterdam. XPEX zal Ernst Veen ondersteunen in zijn rol als ‘meedenker' voor nieuwe initiatieven binnen het culturele veld. Ernst heeft ons onder andere betrokken bij de documentaire-reeks “Tuinen van Verwondering” en herpositionering en conceptontwikkeling van de Grote Kerk in Veere.

info@ernstwveen.nl

Gwen Rodenburg >

XPEX heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Gwen Rodenburg. Gwen is uitvoerend producent en projectleider met uitgebreide ervaring in marketing en communicatie. Voor de realisatie ven de Huygens tentoonstelling in de Grote Kerk in Den Haag was Gwen projectleider.

www.engwen.nl

Van Onna Verwoerd >

Voor ruimtelijke ontwerpen en typografische concepten en toepassingen werkt XPEX samen met grafisch ontwerpers en kunstenaars Nikki van Onna en Johannes Verwoerd. Van Onna Verwoerd werkten onder andere mee aan de tentoonstelling Het Fokker Concept in Haarlem, de Huygens Tentoonstelling in Den Haag, de Prinsjesdag Experience en de brochures voor de Hollandse Schouwburg en Science Route Leiden.

www.vanonnaverwoerd.nl

Heijmerink Wagemakers >

Heijmerink Wagemakers is specialist in museale inrichtingen. XPEX en HW hebben samen gewerkt aan de herinrichting van Museum Prinsenhof Delft, DoeDek in het NAi/ Het Nieuwe Instituut en Het Hof van Dordrecht.

www.hwva.nl

Hypsos >

Hypsos is een internationale design en productie onderneming voor brand experience, interieur, museuminrichting, bezoekersattracties. We werkten onder meer samen aan het concept voor de Visserij Experience in Breskens, een haalbaarheidsstudie voor de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam en de tijdelijke Fokker-tentoonstelling in de Sint Bavokerk in Haarlem.

www.hypsos.com

Iris Vormgeving >

Interieurbouwer Bart van der Linden van Iris Vormgeving heeft ruime ervaring met het bouwen van tentoonstellingen in bijzondere en monumentale locaties. Samen realiseerden wij Constantijn en Christiaan Huygens tentoonstelling in de Grote Kerk in Den Haag.

Bruns >

Bruns is inrichter van musea, informatiecentra, science centra. Aan de conceptontwikkeling en haalbaarheidsonderzoek voor het World Food Center werkten XPEX en Bruns samen, ook realiseerde Bruns een exhibit voor het Volt initiatief in Eindhoven.

www.bruns.nl

Fiction Factory >

Bouwatelier Fiction Factory kan alles maken van alle materialen met alle technieken: interieurs, decors, stands, tentoonstellingen en meer. Fiction Factory en XPEX werkten samen in opdracht van Natura Docet Wonderryck Twente aan de Vlinderpunten in Overijssel en Fiction Factory is verantwoordelijk voor de interieuronderdelen in Het Hof van Dordrecht.

www.fictionfactory.nl

Unbranded >

Unbranded (voorheen Hollandse Handen) is een toonaangevende decor- interieur-, en tentoonstellingsbouwer. Unbranded denkt mee van concept tot realisatie en bouwt tentoonstellingen op een veilige, duurzame en doordachte manier. XPEX werkte met Unbranded onder andere aan Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp en de TKH Security Experience in Amsterdam.

www.unbrandedexperience.com

Rapenburg Plaza >

Rapenburg Plaza verzorgt lichtontwerp, audiovisueel ontwerp en ShowControl. Van eerste idee tot realisatie. XPEX werkte met Rapenburg Plaza aan de TKH Security Experience, het Hof van Dordrecht, museum en bezoekerscentrum Natura Docet Wonderryck Twente en de inrichting van het bezoekerscentrum bij de Molen van Bels.

www.rapenburgplaza.nl

Frank Hulsebosch >

Frank Hulsebosch levert lichtontwerp en advies voor theater en musea, technische coördinatie en productie. Hij werkte onder andere mee aan de Huygens tentoonstelling in de Grote Kerk in Den Haag en het vernieuwde Museum Prinsenhof Delft.

www.fwfrank.nl

Mansveld >

Mansveld Projecten & Services levert de techniek voor audiovisuele-, licht- en besturingssystemen In het Prinsenhof in Delft heeft Mansveld de techniek verzorgd van alle installaties, waaronder de complexe videoinstallatie, de 'Tijdmachine'.

www.mansveld.nl

Rick Robin >

Rick Robin is visual architect, ook wel videokunstenaar. Met gebruik van fotografie, dans, beweging en grafisch ontwerp maakt hij de prachtigste films, voor onder andere de Huygens Tentoonstelling in Den Haag, Museum Prinsenhof in Delft en het Hof van Dordrecht.

www.rickrobin.tv

Bart van Dam >

Bart van Dam (More than TV) is filmregisseur en producent. Hij is verantwoordelijk voor de prachtige 3D natuurfilm over Meester Bernink in het Natura Docert/Wonderryck in Denekamp en regisseur en producent van de carrouselfilm in de video-installatie in Museum Prinsenhof in Delft.

www.morethantv.com

Nandine van Karnebeek >

Nandine van Karnebeek is producent, eindredacteur en conceptontwikkelaar. Samen werkten we aan de conceptontwikkeling van het Harry Mulisch Huis, de 3D film over Meester Bernink voor Wonderryck Twente in Denekamp en de testimonials en film over de Eerste Vrije Statenvergadering (script Robert Alberdingk Thijm, regie: Theu Boermans) voor het Hof van Dordrecht.

www.1augustus.nl

Kiss the Frog >

Kiss the Frog levert multimedia design en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van computer-interactives voor musea en tentoonstellingen. Kiss the Frog realiseerde in samenwerking met XPEX diverse interactieve toepassingen, onder andere voor het Hof van Dordrecht, de Huygens-tentoonstelling in Den Haag en Natura Docet Wonderryck Twente.

www.kissthefrog.nl

MCW Studio's >

Multimediabureau MCW Studio’s is verantwoordelijk voor videoproducties en interactives in het Prinsenhof in Delft. Combineert interactiviteit en mooi verzorgd bewegend beeld tot publiekstoegankelijke exhibits.

www.mcw.nl

Redrum >

Redrum maakt memorabele beeldende verhalen die ons helpen een boodschap te vertellen; voor alle fases van productie, van commercials tot educatieve animatiefilms, hebben zij specialisten in huis. Redrum maakte diverse bewegende visuals voor onze projecten, zoals voor de Prinsjesdag Experience, de Vlinderpunten in Twente en de Molen van Bels.

www.redrumbureau.com

Steggink Interieurs >

Steggink Interieurs levert op maat gemaakte meubelen en interieurs van allerlei materialen zoals massief hout, kunststoffen, RVS en plaatmateriaal. Steggink verzorgde het (horeca-) interieur voor Natura Docet Wonderryck Twente en de inrichting voor het bezoekerscentrum Molen van Bels in Mander.

www.steggink-interieurs.nl

XPEX Experience Experts

Amsterdam
The Netherlands

experts@xpex.com