Ernst Veen >

Ernst Veen / Meedenker in culturele projecten en XPEX zijn per 2012 een samenwerkingsverband aangegaan. Ernst Veen was oprichter, initiatiefnemer en directeur van zowel Stichting De Nieuwe Kerk als de Hermitage Amsterdam. XPEX zal Ernst Veen ondersteunen in zijn rol als ‘meedenker' voor nieuwe initiatieven binnen het culturele veld. Ernst heeft ons onder andere betrokken bij de documentaire-reeks “Tuinen van Verwondering” en herpositionering en conceptontwikkeling van de Grote Kerk in Veere.

info@ernstwveen.nl

Johannes Verwoerd >

Voor ruimtelijke ontwerpen en typografische concepten en toepassingen werkt XPEX samen met grafisch ontwerper en kunstenaar Johannes Verwoerd. Johannes werkte onder andere mee aan de tentoonstelling Het Fokker Concept in Haarlem, de Huygens Tentoonstelling in Den Haag, de Prinsjesdag Experience in Den Haag, 'Escher op Reis' in het Fries Museum Leeuwarden en Museum & Sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht.

http://www.johannesverwoerd.nl

Heijmerink Wagemakers >

Heijmerink Wagemakers is specialist in museale inrichtingen. XPEX en HW hebben samen gewerkt aan de herinrichting van Museum Prinsenhof Delft, DoeDek in het NAi/ Het Nieuwe Instituut en Het Hof van Dordrecht.

www.hwva.nl

Hypsos >

Hypsos is een internationale design en productie onderneming voor brand experience, interieur, museuminrichting, bezoekersattracties. We werkten onder meer samen aan het concept voor de Visserij Experience in Breskens, een haalbaarheidsstudie voor de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam en de tijdelijke Fokker-tentoonstelling in de Sint Bavokerk in Haarlem.

www.hypsos.com

Bruns >

Bruns is inrichter van musea, informatiecentra, science centra. Aan de conceptontwikkeling en haalbaarheidsonderzoek voor het World Food Center werkten XPEX en Bruns samen, ook realiseerde Bruns een exhibit voor het Volt initiatief in Eindhoven.

www.bruns.nl

Fiction Factory >

Bouwatelier Fiction Factory kan alles maken van alle materialen met alle technieken: interieurs, decors, stands, tentoonstellingen en meer. Fiction Factory en XPEX werkten samen voor Natura Docet Wonderryck Twente, Het Hof van Dordrecht en Escher op Reis.

www.fictionfactory.nl

Unbranded >

Unbranded (voorheen Hollandse Handen) is een toonaangevende decor- interieur-, en tentoonstellingsbouwer. Unbranded denkt mee van concept tot realisatie en bouwt tentoonstellingen op een veilige, duurzame en doordachte manier. XPEX werkte met Unbranded onder andere aan Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp, de TKH Security Experience in Amsterdam en het Palingmuseum in Harderwijk.

www.unbrandedexperience.com

Rapenburg Plaza >

Rapenburg Plaza verzorgt lichtontwerp, audiovisueel ontwerp en ShowControl. Van eerste idee tot realisatie. XPEX werkte met Rapenburg Plaza aan de TKH Security Experience, het Hof van Dordrecht, museum en bezoekerscentrum Natura Docet Wonderryck Twente en de inrichting van het bezoekerscentrum bij de Molen van Bels.

www.rapenburgplaza.nl

Frank Hulsebosch >

Frank Hulsebosch levert lichtontwerp en advies voor theater en musea, technische coördinatie en productie. Hij werkte onder andere mee aan de Huygens tentoonstelling in de Grote Kerk in Den Haag en het vernieuwde Museum Prinsenhof Delft.

www.50lux.nl

Mansveld >

Mansveld Projecten & Services levert de techniek voor audiovisuele-, licht- en besturingssystemen In het Prinsenhof in Delft heeft Mansveld de techniek verzorgd van alle installaties, waaronder de complexe videoinstallatie, de 'Tijdmachine'.

www.mansveld.nl

Rick Robin >

Rick Robin is visual architect, ook wel videokunstenaar. Met gebruik van fotografie, dans, beweging en grafisch ontwerp maakt hij de prachtigste films, voor onder andere de Huygens Tentoonstelling in Den Haag, Museum Prinsenhof in Delft en het Hof van Dordrecht.

www.rickrobin.tv

Bart van Dam >

Bart van Dam (More than TV) is filmregisseur en producent. Hij is verantwoordelijk voor de prachtige 3D natuurfilm over Meester Bernink in het Natura Docert/Wonderryck in Denekamp en regisseur en producent van de carrouselfilm in de video-installatie in Museum Prinsenhof in Delft.

www.morethantv.com

Kiss the Frog >

Kiss the Frog levert multimedia design en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van computer-interactives voor musea en tentoonstellingen. Kiss the Frog realiseerde in samenwerking met XPEX diverse interactieve toepassingen, onder andere voor het Hof van Dordrecht, de Huygens-tentoonstelling in Den Haag en Natura Docet Wonderryck Twente.

www.kissthefrog.nl

MCW Studio's >

Met multimediabureau MCW Creative Studio werkten we onder andere aan videoproducties en interactives voor Museum Prinsenhof in Delft, Escher's Studio in het Fries Museum, Palingmuseum Harderwijk. MCW Creative Studio combineert interactiviteit en mooi verzorgd bewegend beeld tot publiekstoegankelijke exhibits.

www.mcw.nl

Redrum >

Redrum maakt memorabele beeldende verhalen die ons helpen een boodschap te vertellen; voor alle fases van productie, van commercials tot educatieve animatiefilms, hebben zij specialisten in huis. Redrum maakte diverse bewegende visuals voor onze projecten, zoals voor de Prinsjesdag Experience, de Vlinderpunten in Twente en de Molen van Bels.

www.redrumbureau.com

XPEX Experience Experts

Amsterdam
The Netherlands

experts@xpex.com