XPEX >

EXPECT the best. U mag van ons iets bijzonders verwachten. Een product waar u zichzelf in herkent, maar dat net iets hoger reikt en verder gaat dan u had gedacht.

EXCITE Het is opwindend om nieuwe plannen te maken en uit te voeren. En uw publiek moet er opgetogen op reageren.

EXPLORE nieuwe mogelijkheden en inzichten. Niet de gebaande paden, maar het verrassende perspectief verkennen. Gebruik maken van de nieuwste technologie, maar ook van de meest simpele middelen. Techniek is een middel, nooit een doel.

EXCEL Een uitmuntend product, waarmee de klant kan excelleren. En ja, de cijfers in de spreadsheet kloppen ook.

Pieter van der Heijden >

Pieter van der Heijden is oprichter en partner van XPEX en conceptontwikkelaar, imagineer, strateeg en management consultant. Hij zet zijn creativiteit, kennis en ervaring in bij het ontwikkelen van belevingsconcepten, tentoonstellingen, inrichting van musea en bezoekerscentra en merkstrategieën. Ook treedt hij op als project- en interim-manager.

Pieter was directeur Experience bij het Nederlands Instituut Beeld en Geluid en werkte bij het Rijksmuseum, het Tropenmuseum, de Lakenhal, PCM/ThiemeMeulenhoff en als freelancer op het gebied van educatie, tentoonstellingen, multimedia en uitgeverij.

pvdheijden@xpex.nl / +31 6 - 227 923 08

Jan Vriezen >

Jan Vriezen is oprichter en partner van XPEX. Als consultant begeleidt hij culturele organisaties bij verzelfstandiging, geeft hij financieel en commercieel advies en is verantwoordelijk voor het operationele en bouwkundige management. Jan is ook inzetbaar als (interim) manager, met nadruk op bedrijfsvoering.

Eerder was Jan werkzaam als organisatieadviseur, betrokken bij financiële en bestuurlijke herzieningen in de nationale monumentenzorg en betrokken bij de verzelfstandiging van rijksmusea. Bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid was hij plaatsvervangend directeur en manager bedrijfsvoering en nieuwbouw.

jvriezen@xpex.nl / +31 6 - 538 331 82

Wybe Klaverdijk >

Wybe Klaverdijk is als ontwerper en beeldend kunstenaar en de creatieve kracht van XPEX en verantwoordelijk voor vormgeving van belevingsconcepten, tentoonstellingen, musea en bezoekerscentra. Daarnaast zet Wybe zijn communicatie-ervaring in bij de ontwikkeling van merkstrategieën en publiekscommunicatie.

Als creatief directeur van Inízio Communicatie Design en Leo Burnett ontwikkelde Wybe 2- en 3-dimensionale vormgeving voor onder andere het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, ING Worldwide, Heineken, Grolsch, Ster en Stage Entertainment en verschillende ministeries.

wklaverdijk@xpex.nl / +31 6 - 532 792 96

Elvire Jansen >

Elvire Jansen is conceptontwikkelaar bij XPEX. Zij werkt onder andere aan visiedocumenten, tentoonstellingsconcepten en masterplannen. Hierbij maakt zij gebruik van haar creativiteit, inhoudelijke kennis, strategisch inzicht, museale ervaring en haar bevlogenheid in het steeds weer zoeken naar nieuwe oplossingen.

Elvire studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam en was daarna werkzaam als educator bij het Van Gogh Museum. Daarna werkte zij als beleidsmedewerker en tentoonstellingsontwikkelaar bij het Amsterdam Museum, ook was zij inhoudelijk verantwoordelijk voor de nieuwe huisvestingsplannen van het museum.

ejansen@xpex.nl / +31 6 42510890

Hienke Alberts >

Hienke Alberts is projectmanager en contentontwikkelaar bij XPEX. Zij zorgt voor de inhoudelijke research achter de projecten en schrijft teksten en scenario's. Deze research beslaat kunsthistorisch en historisch onderzoek, maar ook het verzamelen en analyseren van gegevens over publiek, sector en overheid. Daarnaast geeft ze leiding aan projecten en is aanspreekpunt voor producenten en leveranciers.

Hienke studeerde Kunstbeleid en -management en Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Tijdens haar studie liep ze stage bij het Centraal Museum Utrecht. Daarna heeft ze gewerkt als beleidsadviseur Kunst en Cultuur bij de Gemeente Amsterdam.

halberts@xpex.nl / +31 6 - 294 941 72

Lotje Pasteuning >

Lotje Pasteuning is content developer en projectmanager bij XPEX. Zij zorgt voor de inhoudelijke research achter de projecten en schrijft teksten en scenario’s. Deze research beslaat kunsthistorisch en historisch onderzoek, maar ook het verzamelen en analyseren van gegevens over publiek, sector en overheid.

Lotje studeerde Museologie aan de Reinwardt Academie, gevolgd door een MA Art Museums and Gallery Studies aan Newcastle University en een MA Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar studie richtte ze LOTmetkunst op en werkte ze onder meer voor het Virtueel Museum Zuidas, adviesbureau Henk de Vroom en Maatschappij Arti et Amicitiae.

lpasteuning@xpex.nl / +31 6 - 287 627 04

Joris Vriezen >

Joris Vriezen is projectmedewerker bij XPEX. Joris studeerde International Business and Management in Groningen. Hij houdt zich bezig met financiële, organisatorische en ICT gerelateerde onderwerpen, onder andere voor Madurodam, Doornburgh en Batavialand. Verder ligt een belangrijke focus op de ontwikkeling van buitenlandse activiteiten, met name in China.

jorisvriezen@xpex.nl +31 6 113 50 903

XPEX Experience Experts

Amsterdam
The Netherlands

experts@xpex.com