Op 25 april opende de tentoonstelling Escher op Reis in het Fries Museum Leeuwarden, Eschers geboortestad. XPEX ontwikkelde de tentoonstelling samen met het museum en is ontzettend trots op het resultaat dat ook door de binnen- en buitenlandse pers is opgepikt:

"It feels like stepping through a looking glass, into the landscape of a dream." BBC

"het wonder gebeurt. Na al die geconcentreerd getekende steden en de soms bijna hallucinerend heldere Italiaanse landschappen is dit etherische werk ineens weer helemaal fris, en even mooi als het eigenlijk altijd al was. Zelfs de afwisselende projectie van de beroemde lange Metamorfose II op een van de muren is adembenemend. - 5 sterren" NRC Handelsblad

In een spel van decor, licht, schaduw en vormgeving reist de bezoeker mee met Escher van het grauwe platte Nederland van begin 20e eeuw naar de zon en de bergen van de Méditerranée. Aan de hand van circa tachtig originele werken, aangevuld met brieven, tekeningen, fotomateriaal en persoonlijke voorwerpen, treden bezoekers in de voetsporen van M.C. Escher.

Voor deze grootschalige tentoonstelling werkten we nauw samen met Rapenburg Plaza, Fiction Factory, Johannes Verwoerd, MCW creative studio en Leo Zandvliet die het wonderlijk realistische interieur van de Escher Studio verzorgde.

De tentoonstelling is te zien tot 28 oktober 2018. Vanwege het grote succes is het aan te raden kaartjes vooraf te reserveren.

XPEX Experience Experts

Amsterdam
The Netherlands

experts@xpex.com