Over ons

CONCEPT EN ADVIES VOOR CULTUUR EN ERFGOED

XPEX is een concept- en adviesbureau voor de museale en erfgoedsector. XPEX biedt een integrale benadering. Visieontwikkeling, conceptontwikkeling, ontwerpmanagement, realisatiemanagement en bedrijfsvoering zijn de (samenhangende!) domeinen waarin we actief zijn.

XPEX is opgericht in 2008 en nu een van Nederlands belangrijkste museale advies- en ontwerpbureaus met de succesvolle voltooiïng van meer dan 500 projecten in het hele land. We hebben een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van visieontwikkeling, concept, ontwerp en bedrijfsvoering. Onze klanten bevinden zich in alle sectoren, inclusief stichtingen, overheden, non-profitinstellingen en bedrijven.

WAT WE WILLEN

Samen met XPEX ontwikkelen culturele instellingen zich tot krachtige, succesvolle plekken met een onderscheidende identiteit, een eigen verhaal en een passende zakelijke opzet.

XPEX is ontstaan vanuit de overtuiging dat een museumbeleving anders en beter kan. XPEX draagt bij aan vernieuwing waardoor musea een breed en nieuw publiek kunnen trekken. Wij komen zelf uit de museum- en monumentenwereld, begrijpen wat werkt, hoe we kunnen betoveren, verwonderen en activeren. We kennen ook de specifieke omstandigheden waarin een culturele instelling opereert en welke beperkingen je daarbij kunt voelen.

Wij nemen de unieke context en ‘sense of place’ van elke organisatie als uitgangspunt om toegankelijke, onderscheidende verhalen te vertellen. Iedere plek heeft een eigen en bijzonder verhaal en het is de kunst om dat verhaal krachtig te formuleren en vorm te geven. En om het zodanig te plannen, te budgetteren en te organiseren dat het de opdrachtgever past en blijft passen.

WAT WE DOEN

We helpen bij het ontwikkelen van succesvolle culturele initiatieven die de identiteit en reputatie van een locatie met een publiek delen. We kunnen u helpen met visieontwikkeling, masterplanning, concept, inhoud, ontwerp, productie, programmering, ontwikkeling en bedrijfsvoering.