Fries Museum, Leeuwarden

Escher op reis

Voor Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 was de hoofdtentoonstelling “Escher op Reis” in het Fries Museum. XPEX ontwikkelde de tentoonstelling samen met het museum. 

Op 25 april 2018 opende de tentoonstelling Escher op Reis in het Fries Museum te Leeuwarden, Eschers geboortestad. 

In een spel van decor, licht, schaduw en vormgeving reist de bezoeker mee met Escher van het grauwe, platte Nederland van begin 20e eeuw naar de zon en de bergen van de Méditerranée. Aan de hand van circa tachtig originele werken, aangevuld met brieven, tekeningen, fotomateriaal en persoonlijke voorwerpen, treden bezoekers in de voetsporen van M.C. Escher. 

In totaal bezochten 256.450 bezoekers de tentoonstelling en gaven ze een 8.4. De best bezochte tentoonstelling ooit in de geschiedenis van het museum.

Voor deze grootschalige tentoonstelling werkten we nauw samen met lichtontwerper Pelle Herfst, Fiction Factory, Johannes Verwoerd, MCW creative studio en Leo Zandvliet die het wonderlijk realistische interieur van de Escher Studio verzorgde.

In totaal bezochten 256.450 bezoekers de tentoonstelling en gaven ze een 8.4. De best bezochte tentoonstelling ooit in de geschiedenis van het museum. Een resultaat om trots op te zijn!

Bekijk hier een video van Escher op reis.