Rijksmuseum Boerhaave

Rijksmuseum Boerhaave in Leiden onderging een grote verbouwing en nieuwe inrichting. XPEX werkte met het museum aan het concept en voerde design- en projectmanagement. 

 

Rijksmuseum Boerhaave in Leiden is het museum van de geschiedenis van de wetenschap. In 2014 besloot het museum tot een volledige herinrichting, samenvallend met renovatie van het gebouw. XPEX voerde het ontwerpmanagement uit. De inhoud, die door het museum was ontwikkeld, werd vertaald in kernconcepten, klantreizen en presentatiebriefings. XPEX leidde vervolgens de aanbestedingen aan ontwerpers, lichtontwerpers en uitvoerende partijen en leidde het ontwerpteam van Studio Louter, Opera, Shosho, BeersNielsen en GadoGado en het bouwteam met Bruns en Mansveld. Daarnaast was XPEX voorzitter van het interne team dat de inhoud leverde, het budget bewaakte en de planning en de contacten met de gebouwrenovatie, projectmanagers en stuurgroep onderhield.

Rijksmuseum Boerhaave heropende in december 2017 en kreeg 5 sterren-reviews. In 2019 werd het uitgeroepen tot European Museum of the Year.

Bekijk hier de V-vlog (Volkskrant) van Lisa Koetsenruijter.