Sint-Janskerk en Museum Gouda

Beleef het Wonder van Gouda

In 2022 is het 750 jaar geleden dat Gouda stadsrechten kreeg. Om dat te vieren vindt er in de Sint-Janskerk en Museum Gouda een bijzondere dubbelexpositie plaats: Beleef het Wonder van Gouda.

XPEX leverde het concept en het ontwerp en doet de art direction.

In de tentoonstelling gaat de bezoeker terug naar 1570 toen de stad nog katholiek was. Speciaal voor die gelegenheid keren de altaarstukken van Museum Gouda terug naar hun oorspronkelijke plek, de Sint-Janskerk. In een kleurrijke opstelling nemen we bezoekers mee naar de tijd dat de toen nog katholieke kerk het bruisende middelpunt van de stad was; vol kleur, geur en geluid.

Met geabstraheerde suggesties van hoe de kerk in de Middeleeuwen werd gebruikt, brengen we de fantasie van de bezoeker op gang. Na de beleving in de kerk gaat het Wonder verder in Museum Gouda. Daar zien bezoekers de levensgrote tekeningen voor de gebrandschilderde ramen in de Sint-Jan: kunstschatten van absolute wereldklasse.

De tentoonstelling wordt gemaakt in samenwerking met Kloosterboer Decor (bouw), Redrum (film en audio), 50LUX (licht), Imagineaar (audiotour), Sabine van den Eynden (scenario).

www.museumgouda.nl
14 april t/m 2 oktober 2022.