Instituut voor Beeld en Geluid

In Hilversum is in opdracht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid een nieuw gebouw gerealiseerd waarin archieven, kantoren, de Media Experience en overige publieksfaciliteiten, zoals een restaurant, congreszalen en leslokalen zijn.

Alle fasen van het proces, van het bijeenbrengen van de gelden en de conceptontwikkeling tot aan de realisatie en exploitatie en de directievoering van de bouw en de inrichting, hebben onder onze directe verantwoordelijk plaatsgevonden. Het gebouw, dat binnen budget werd gerealiseerd, valt op door zijn veelkleurigheid en de bijzondere constructie, met vijf verdiepingen ondergronds en een enorm atrium zonder zichtbare kolommen. Op 1 december 2006 werd de nieuwe locatie geopend door Koningin Beatrix en wordt gemiddeld door 220.000 mensen per jaar bezocht.

Het Beeld en Geluid gebouw werd in 2007 door het Architectuurjaarboek uitgeroepen tot het mooiste project dat in 2006 is gerealiseerd. In 2008 kregen wij uit handen van minister Plasterk ‘de Gouden Piramide 2008’, de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. Daarnaast won het project verschillende andere, nationale en internationale prijzen. 

XPEX Experience Experts

Amsterdam
The Netherlands

experts@xpex.com